Informaţii generale

Publicat: ianuarie 9, 2011 la 1:46

Dacă reprezentaţi o organizaţie interesată de un parteneriat de practică, vă rugăm să completaţi formularul pentru organizaţiile partenere şi să-l trimiteţi la adresa claudia.ghisoiu@sas.unibuc.ro.

Stagiul de practică pentru anul 1 şi 2 este OBLIGATORIU (90 ore) şi primeşte notă în catalog. Dacă stagiul nu este efectuat, înseamnă restanţă.

Coordonator practica pentru Departamentul Sociologie este lector dr. CLAUDIA GHISOIU. 

Există mai multe opţiuni de efectuare a stagiului, după cum urmează:

  1. Dacă studenţii pleacă pe teren cu vreun profesor din facultate (de ex: cercetare de teren peste vară, Şcoală de vară, Târgul Educaţiei, Gaudeamus etc.), atunci respectivul profesor/profesoară este responsabil să le dea note.
  2. În rest, dacă studenţii optează pentru una dintre ofertele de practică ce apar pe site-ul facultăţii, atunci coordonatorul de practică este responsabil să adune adeverinţele şi rapoartele de practică şi să le dea o notă în catalog. Adeverinţa şi raportul de practică se depun în căsuţa cu numele coordonatorului din cancelaria de la etajul 3.

*ADEVERINŢA este una simplă, tip, eliberată de instituţia unde s-a desfăşurat stagiul de practică, semnată şi parafată.
*RAPORTUL DE PRACTICĂ este o pagină de Word în care studentul/studenta detaliază activităţile desfăşurate pe parcursul stagiului şi ce a învăţat din această experienţă.
*CONVENŢIA DE PRACTICĂ este un document ce se semnează între facultate şi instituţia care primeşte studenţi în practică, necesară doar în cazul în care respectiva instituţie cere această convenţie pentru eliberarea adeverinţei. În acest caz, descărcaţi modelul de convenţie de mai jos pe care îl completaţi în 3 exemplare (unul rămâne la instituţie, unul rămâne la studenti şi unul la facultate).

Dacă studenţii pot să îşi găsească singuri locuri de practică, este în regulă, cu condiţia să îmi dea coordonatorului un mail înainte, în care să specifice unde vor să îşi desfăşoare stagiul şi ce activităţi vor presta acolo. Daca totul este în regulă, pot începe practica. Adeverinţa şi raportul de practică se depun în căsuţa cu numele coordonatorului din cancelaria de la etajul 3. Studenţii pot găsi opţiuni de practică în următoarele domenii:

  • SOCIOLOGIE: cercetare de piaţă, marketing, cercetare cantitativă (sondaje, exit poll-uri etc.), cercetare calitativă (interviuri, focus grupuri etc.), baze de date, cercetare arhivă/documente, proiecte sociale şi educaţionale.
  • RESURSE UMANE: în special în departamente de Resurse umane din cadrul unor companii sau instituţii (de ex: primării, ONG-uri, fundaţii etc.)
  • ANTROPOLOGIE: în general studenţii de la antropologie pleacă pe teren în fiecare vară cu un profesor din facultate.

Toţi studenţii pot opta pentru stagii aferente celorlalte specializări, dacă vor să îşi lărgească aria de competenţe şi să experimenteze ce fac ceilalţi colegi ai lor pentru 84 ore.

Evident că principiul de bază în găsirea unui loc de practică este ca activităţile prestate să aibă o legatură cât mai strânsă cu profilul facultăţii şi cu specializarea specifică fiecărui student. Stagiul de practică nu este obligatoriu să fie efectuat în Bucureşti pentru studenţii din provincie, care pot face practică şi în oraşul natal.

DATA LIMITĂ de depunere a documentelor necesare este prima săptămână din Septembrie – primele zile pentru a vă asigura că sunteţi integralişti. (ATENŢIE: cei care vor loc în cămin, să le predea cât mai repede, pentru a avea media încheiată la începutul lunii septembrie pentru distribuţie).