Publicat: aprilie 3, 2018 la 10:19
Adresa: Schitu Magureanu 9, Bucuresti
Persoana responsabilă de practică din instituţie/organizaţie: Opincaru Irina Sinziana, doctorand (coord. Prof. Dr. Mihaela Lambru)
E-mailul persoanei responsabile de practică: irina.opincaru@sas.unibuc.ro
Perioada în care se va organiza practica în organizaţia gazdă: 15 Aprilie-31 Mai 2018
Din ce ani doriţi să fie studenţii? |X| Anul 1 şi anul 2
Caracteristici ale studenţilor necesare pentru ca ei să fie primiţi la acest stagiu de practică.
1. Posibilitatea de utilizare a calculatorului personal si a programelor de redare a materialelor audio precum si a pachetului Office.
2. Buna cunoastere a limbii romane.
3. Capacitate crescuta de redactare, in special in paralel cu ascultarea inregistrarilor.
4. Atentie la detalii, rigurozitate.
5. Persoană responsabilă și bine organizată, capabil sa lucreze pe cont propriu, cu minim de supervizare.
6. Integritate morala si profesionala.
7. Disponibilitate de participare la cel putin 1 intalnire de clarificare a cerintelor programului de practica si 1 intalnire de feedback, dupa realizarea task-urilor.
Scurta descriere a programului propus
Programul de practica se centreaza pe analiza calitativa, prin care se urmareste procesarea datelor si informatiilor obtinute din interviuri semi-structurate avand ca subiect gestionarea resurselor naturale (paduri si pasuni) in mediul rural, in sisteme traditionale de proprietate colectiva*.
Studentii interesati vor fi implicati in procesul de transcriere a interviurilor (6-7 interviuri/student cu o durata de 45-120 minute/interviu) si in realizarea analizeia de continut a fiecarui interviu transcris, avand la dispozitie o grila de termeni si categorii prestabilita.
Prin participarea la acest program, studentii vor avea ocazia sa afle ce implica un demers de cercetare si sa se familiarizeze cu teme precum retrocedarea padurilor si pasunilor, probleme de mediu, de management al resurselor in mediul rural, etc.
* Interviurile au fost realizate in perioada 2015-2017 in cadrul proiectul „Guvernanta asociativa a mediului: revitalizarea formelor asociative de proprietate asupra padurii in Carpatii Romaniei” (director proiect dr. Monica Vasile) finantat de CNCS-UEFISCDI, prin grantul de cercetare PN-II-RU-TE-2014-4-2865) prin Academia Romania, Institutul de Sociologie. Mai multe informatii sunt disponibile la http://romaniacommons.wixsite.com/project.
Pe perioada practicii, studenţii vor fi implicaţi predominant în (răspuns multiplu):
|X| Transcriere de interviuri;
|X| Alte activităţi
Ce alte activităţi?
Analiza de continut
Organizaţia dvs. doreşte să se implice în selectarea studenţilor? |X| Da;
Vă rugăm descrieţi ce materiale solicitaţi de la studenţi pentru a-i accepta la practică (scrisoare de motivaţie; simpla înscriere, CV etc)
Studentii interesati sunt rugati sa ne comunice intentia de participare la programul propus prin email, ideal pana la data de 18 Aprilie (inclusiv), la adresa irina.opincaru@sas.unibuc.ro.
Emailul va include numele studentului / studentei, anul de studiu, seria si grupa.
In perioada 23-27 Aprilie vom stabili de comun acord o intalnire cu toti studentii interesati, pentru detalierea cerintelor de practica. Pentru intrebari si nelamuriri, ne puteti contacta la adresa de email din prezentul anunt.